پایگاه خبری قضاوت خبر|هرچند هنوز ماجرای دریافت ۷۵ خودروشاسی بلند برای ابقای سیدرضا فاطمی امین وزیر سابق وزارت صمت دولت رئیسی به سرانجام نرسیده اما آنچه در دولت محرومان به چشم می خورد سراسر انتصابات سیاسی افراد ناکارآمد است.
بعنوان مثال محسن منصوری که امروز معاون اجرایی ابراهیم رئیسی است هیچ کارنامه درخشانی جز رزومه سازی سیاسی ندارد. او در پست هایی که داشته موفقیت خاصی به همراه نداشته و در مدتی که استاندار تهران بود گلی بر سر تهرانی ها نزد و با همان رانت سیاسی و با هدف رزومه سازی معاون اجرایی رئیس جمهور شد.
او حتی دوست قدیمی خود محسن قضاتلو که کارنامه ای جز کارمندی شهرداری تهران نداشت را در دوران استانداری اش بعنوان شهردار باقرشهر منصوب کرد و وقتی خودش بعنوان معاون رئیس جمهور منصوب شد شهردار شکست خورده باقرشهر را بعنوان فرماندار شهرستان پردیس معرفی کرد.
این رزومه سازی از سیاست های تیم مخفی دولت رئیسی است که افراد را با رزومه وارد جرگه مسئولان کشور کنند. به اعتقاد بسیاری از منتقدان ناکارآمدی دولت رئیسی بیشتر از نوع انتصابات افراد ناوارد آب می خورد نکته ای که عضو اصولگرای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بر آن تاکید دارد.
«حسین حاجی دلیگانی» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که در سابقه خود فرماندهی سپاه پاسداران اصفهان را دارد در گفت و گو با قضاوت خبر در مورد ناکارآمدی دولت ابراهیم رئیسی در مدیریت کشور می گوید: علت ناکامی ها فقط یک دلیل ندارد اما بخش مهمی از آن ناکارآمدی افراد در انتصابات است. مثلا در وزارت نیرو اگر از سوی افراد کاربلد و متخصص و خوش فکر تدبیر درستی انجام نمی شد امروز مشکل تامین برق بسیاری داشتیم.
آنها حتی مردم را هم از طریق مشوق هایی در کاهش مصرف برق تشویق می کنند اما از آن طرف در وزارت صنعت، معدن و تجارت وزیر وقت (امامی امین) حدود ۷۰ نیروی جدید وارد وزارتخانه کرد که فقط یک نفر به نام آقای منطقی مدرک تحصیلی و تجربه مرتبط داشت و الباقی مدرک تحصیلی علوم اجتماعی داشتند که اصلا ربطی به این وزارتخانه ندارد.
خروجی این انتصابات این می شود که خودرو ۸۰۰ میلیون تومانی وقتی در بورس می رود به قیمت ۲.۵ میلیارد تومان ارزش گذاری می شود. برای همین چالش ها طرح استیضاح وزیرصمت کلید خورد. اما در جریان استیضاح سوال من را در جلسه علنی مجلس وزیر صمت پاسخ ندادند و آن اینکه فاصله بین ۸۰۰ میلیون تا ۲.۵ میلیارد تومان قیمت خودرو در جیب که می رود؟
در حالی که به همان خودروساز هم داده نمی شود. البته سوء مدیریت ها در وزارت اقتصاد هم همین وضعیت را دارد. آیا ما نمی توانیم ثبات قیمت داشته باشیم؟ بله می توانیم اما بعنوان نمونه در بانک مرکزی سال گذشته بانک ها ۲۹۰ هزار میلیارد تومان منابع خرج شده یا همان خلق پول داشتند که نباید از این منابع هزینه می شد که بیشتر بانکهای خصوصی بوده اند. وقتی این نکات را کنار هم قرار می دهیم می فهمیم که برخی از روی نابلدی افراد است و برخی هم نشان از دور زدن مردم دارد. یا در موضوع ارز اعتقادم این است که برخی دولتی ها میخواهند درآمد برای خود کسب کنند.
نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع رفراندوم قانون اساسی می گوید: قانون اساسی ایرادی ندارد و فی نفسه قانون جامع و کاملی است که بخواهیم برای آن رفراندوم برگزار شود! مهم این است که این قانون به درستی اجرا نشده و روسای جمهور آن را درست اجرا نکردند لذا باید خودمان و ساختارها را اصلاح کنیم.
مثلا ساختار تصمیم گیری دولت در موضوع اقتصاد اشکالات زیادی دارد. وقتی وزیر اقتصاد را می خواستیم استیضاح کنیم در همان جلسه به آقای خاندوزی (وزیراقتصاددولت رئیسی) گفتم: من شما را به نمایندگی از آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور و فرزین رئیس بانک مرکزی و الباقی اعضاء اقتصادی دولت استیضاح می کنم.
چون ظرفیت ها و توانمندی های کشور به این میزان است که دچار مشکل اقتصادی نشویم. حاجی دلیگانی در ادامه این گفتگوی کوتاه که در دفترکاراو در ساختمان مرکزی مجلس شورای اسلامی انجام شد در واکنش به موضوع دریافت شاسی بلندها گفت: حقیقت این است که من شاسی بلند نگرفتم و در این سه دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی اصلا خودرویی نگرفتم. فی المجلس خودرو من یک ال ۹۰ است که در سال ۱۳۹۰ از طریق ثبت نام رسما دریافت کردم.
عضو هیات رئیسه مجلس در مورد سیاست زدگی برخی نمایندگان در برخورد با وزارتخانه ها و کابینه اصولگرایان گفت: من در دولت های آقای احمدی نژاد(نهم و دهم)، آقای روحانی(یازدهم و دوازدهم) و آقای رئیسی(سیزدهم) ملاک و خط کشی جز انجام وظیفه نمایندگی مردم نداشتم و تلاش کردم فقط رضای خدا برایم اهمیت داشته باشد.بنابراین دید سیاسی روی موضوعات ندارم. برخی افراد (مدیران دولتی) خوب و سالم هستند اما کارایی ندارند، برای همین نمی توانیم اجازه دهیم مسئول بمانند. از او در مورد ارتباطش با مردم و اینکه آیا صدای مردم را هم می شنود سوال شد که در پاسخ گفت: من در روزهای ملاقات مردمی در مجلس حدود ۲۵۰ نفر را می پذیرم و پاسخ پیام های مردم از طریق فضای مجازی و تلفن همراه را هم میدهم یا گاهی با آنها تماس می گیرم. بنا بر این در جریان وضعیت جامعه هستم. مثلا در ۵ ماه گذشته حدود ۶۰۰ مورد نظارتی را بررسی و اقدام کردم.
سعیده حسنخانی